zaterdag 10 maart 2012

Katoos Easter Chocolate and Caramel surprise

Pasen, eieren en chocolade, ze zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Voor mij weer een mooie aanleiding om in de kookpotten te roeren en een creatief chocolade feestje te realiseren. Het is niet moeilijk, alle ingrediĆ«nten zijn kant en klaar verkrijgbaar. Je hoeft ze alleen maar naar jouw creatieve hand te zetten.



Ok, hier komt de beschrijving.

Nodig:
Melk of pure chocolade repen en koop ook een reep witte chocolade.
Een zakje marsepein eieren in pastel kleuren. (ook makkelijk zelf te maken, marsepein kun je makkelijk op kleur maken met levensmiddelen kleurstoffen die in de toko te koop zijn)
1 blikje gecondenseerde melk
Een stuk bakpapier

Hoe ga je te werk
Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan kokend water en laat ongeveer 2,5 uur zachtjes koken.
Gebruik dit kokende water om in een bord de pure of melkchocolade te laten smelten.
Giet de gesmolten chocolade op een stuk bakpapier en strijk het uit zodat je een mooie onderlaag voor je chocolade verrassing krijgt. Dit laat je rustig afkoelen, zet het desnoods in de koelkast.
Na 2,5 uur is je blikje gecondenseerde melk veranderd in de meest verrukkelijke caramel die je maar kunt maken. Laat dit afkoelen en open het blikje. Smeer een lekkere laag caramel op de hard geworden onderlaag van chocolade. Vervolgens smelt je de witte chocolade (of melk/puur als je dit lekkerder vindt). De gesmolten chocolade giet je vervolgens over de caramel. Zorg dat de caramel helemaal ingesloten is door de choccolade. Voor deze bovenlaag hard is druk je de gehalveerde marsepeinen eitjes in de chocolade. Laat nu helemaal hard worden en klaar is Kato.

Je hebt nu een superlekker en leuk kadootje om iemand mee te verrassen die het verdient. Misschien ben je het zelf wel;-)


2 opmerkingen: