zaterdag 23 maart 2013

Voor op een gure lentedag

Appel/gember taartjes.

Het moet het gure weer zijn wat mijn gedachten naar deze pittige appel/gember taartjes heeft geleid. Visioenen van Friese doorlopers, hete chocolademelk en wat comfort food, zo komen we de koude wel door. Ze zijn simpel te maken en niet zo groot, eigenlijk gewoon mini pies. Voor de liefhebber het recept.

Nodig:
zoete appeltjes
rol kant en klaar bladerdeeg
suiker
kaneel
gemberpoeder
gembersiroop
poedersuiker
beetje water

Ik geef geen hoeveelheden, doe dit gewoon naar smaak. Hou je van pittig dan lekker veel gember, hou je van zoet dan wat meer suiker. De taartjes zijn ook prima in te vriezen, zo heb je altijd wat in huis voor onverwachte gasten.

Met een uitsteekring van ongeveer 10 cm doorsnede, steek je cirkels uit het bladerdeeg. Zoveel als je er wilt maken. Met een wat kleinere ring, steek je net zoveel kleine cirkels uit als grote. Met 1 pak kant en klaar bladerdeeg kun je er ongeveer 6 maken.
Druk de grote bladerdeeg cirkels in een muffinvorm en prik wat gaatjes in de bodem. Bak deze nu op 200 graden, ongeveer 10 minuten.

Ondertussen snij je de appeltjes in kleine stukjes. Doe ze in een klein pannetje en voeg een beetje water toe. Ook de suiker, gember, kaneel en gembersiroop doe je erbij. Dit breng je aan de kook en laat lekker pruttelen tot de appelstukjes zacht zijn en het vocht min of meer verdampt.

Haal je bladerdeegbakjes uit de oven. Het deeg wat omhoog is gekomen duw je met een lepeltje weer wat omlaag. Schep hier nu je appel/gember  mengsel in. Leg de kleinere bladerdeegrondjes er bovenop en bestrijk met eigeel Zet opnieuw in de oven, ongeveer 10 tot 15 minuten, gewoon even kijken of ze al bruin zijn.

Zijn ze mooi bruin, haal je ze uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooien met poedersuiker door een zeefje. Je kunt ze eten met een klodder room en schep daar nog een beetje van de appelstukjes op die je overhebt.

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten