zondag 7 april 2013

Jamie Oliver my darling, your recepies are to die for..!

Honey chicken Jamies way.

Altijd al een grote fan geweest van de  'naked chef' Jamie Oliver. Zijn vrolijke manier van koken is zeer  aantrekkelijks om naar te kijken. Zijn eten heeft het soort heerlijke eenvoud van het landleven, doe maar normaal en het is helemaal niet moeilijk. Toen ik dan ook zijn recept van deze verrukkelijke honingkip tegenkwam moest ik het gewoon een keer maken. Vandaag was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer, een echt feestje om te zien en te eten. Binnenkort maar weer eens wat vrienden uitnodigen voor een leuk dineetje. Ok, ik ga dit recept aan jullie doorgeven.

Wat heb je nodig:

  • Halve theelepel kaneel
  • Zes eetlepels balsamico azijn
  • Ongeveer drie eetlepels vloeibare honing, beetje meer of minder is ook goed
  • Peper en Zout
  • Goede olijfolie
  • Een bol knoflook
  • Twee rode uien
  • Een granaatappel
  • Flinke hand rucola


Verhit de oven voor op 200 graden celcius

Leg in een braadslee 5 tot 8 drumsticks (afhankelijk van het aantal gasten) Bestrooi ze flink met peper en zout. Maak een mengsel van de balsamico azijn en de honing en lepel dit over de drumsticks. Verdeel de kaneel over de kip. Flinke scheut van je beste olijfolie er over. Strooi de in halve ringen gesneden rode ui er over. Een hele bol knoflook losmaken en  over de schaal verdelen, niet pellen gewoon in de schil laten.

Dek dit nu af met aluminiumfolie en zet het een half uur in de oven. Na een half uur verwijder je de folie en laat je de kip nog een half uur lekker bruinen in de oven.

Haal de schaal uit de oven en knijp de knoflookpuree uit de tenen en schep door de kip. Sla met een houten pollepel het rode vruchtvlees van de granaatappel er over. Ook de rucola verdeel je over de schaal.

Eet dit met een lekker stuk brood waarmee je alle sticky jus op dept. Je proeft zout en zoet en ontploffende granaatappel pitjes in je mond, echt verrukkelijk!

Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten